Wat is je naam?
Johan van Deelen
Waar ben je geboren en waar woon je?
Ik ben geboren en getogen in Kootwijkerbroek en woon daar nu ook nog.
Ben je getrouwd en zo ja met wie?
Ja ik ben getrouwd met Ciska.
Hebben jullie kinderen?
Wij hebben 4 kinderen mogen opvoeden. En mogen nu genieten van onze 2 kleinkinderen en als het goed mag gaan ook van de derde.
Wat eet je het liefst?
Een goed stuk vlees van de BBQ.
Hoeveel jaar zit je langs de weg?
Al vanaf mijn 16e jaar  en vanaf m’n 23e ben ik trucker, hoop volgend jaar 50 te worden dus  bijna 34 jaar.
Waar werk je en wat vervoer je?
Ik werk bij fam van Beek en zn in Barneveld die de inrichting maken voor kalverenstallen. Www.vbksi.nl
Hoe kwam je tot geloof?
Ik heb vaak gebeden  God als U bestaat wilt U mij dan roepen. Dat mag ook in de kroeg daar ben ik vaker als in de kerk. Toen ik op uitnodiging van een vriendin die werd gedoopt dat weer bad riep de heer mij. Dat was een bijzonder en heftig moment. Een half jaar later mocht ik mijn zonden belijden en vergeving ontvangen. Dank u Jezus.
Heb je nog hobby’s?
Ja ik mag heel graag op m’n motor toeren om nog meer km te maken.
Wat zou je graag nog eens willen doen?
Ik kan zo niet zeggen. Heb al veel mogen doen wat op mijn lijstje stond.
Wat vind of vond je moeilijk?
Ik vind het moeilijk om tijd vrij te maken om in de bijbel te lezen. Stille tijd heb ik wel vaak in de cabine maar lezen is een puntje. En ik vond de tijd van MKZ die we hier hebben meegemaakt moeilijk.
Wat betekent de Heer Jezus voor je?
Jezus is mijn redder en Heiland die er altijd is. Hij betaalde mijn boetes. En in Hem mag ik vrij zijn halleluja.
Wat wil je in een paar zinnen nog kwijt?
Het leven is kort. Geniet van wat je mag ontvangen en prijs de Heer.
Wie moeten we de volgende keer vragen?
Sjaak v Amsterdam.

 

Wat is je naam?

Henk Hoogerwaard

Waar ben je geboren en waar woon je?

Maasland. Woon nu in Harderwijk

Ben je getrouwd en zo ja met wie?

Jazeker, met Hannie

Wat eet je het liefst?

Een lekker stuk vlees of vis

Heb je kinderen?

We hebben samen 6 kinderen. (Samengesteld gezin)

Hoeveel jaar zit je langs de weg?

30 jaar

Waar werk je en wat vervoer je?

Ik werk bij Condoor in Zeewolde en vervoer alles wat te maken heeft met garage en industrie deuren.

Hoe kwam je tot geloof?

Ik kwam tot geloof door een vriend die met me meeging op de vrachtwagen. Hij had niets met vrachtwagens, maar hij ging mee omdat hij een Opdracht had; Het doorgeven van een mooie boodschap. Toen we ’s Avonds terugkeerden op het bedrijf, ging ik op de knieën en nam ik de Here Jezus aan.

Heb je nog hobby’s of heb je daar geen tijd voor?

Vind het leuk om legpuzzels van Jan van Haasteren te maken, fietsen met Hannie, lezen van (Christelijke) thrillers. Schrijvers als Ted Dekker, Dee Henderson.

Wat zou je graag nog eens willen doen?

Samen met Hannie naar Canada, naar mijn zoon, schoondochter en kleindochter

Wat vindt/vond je moeilijk?

Ik vond de scheiding met al zijn gevolgen moeilijk

Wat betekent de Heer Jezus voor je?

Hij is mijn redder en verlosser. Hij geeft mij rust in moeilijke momenten. Alles begrijpen doe ik niet, maar ik vertrouw op Hem.

Wat wil je verder in een paar zinnen nog kwijt?

Ik hoop dat we nog lang bij elkaar mogen komen als Chauffeurs Evangelisatie Team

Wie moeten we de volgende keer vragen?

Johan van Deelen

 

Wat is je naam?

Marijke Holwerda

Waar ben je geboren en waar woon je? 

Ik ben geboren in Sloten/ Amsterdam, op mijn 5e naar Middelharnis verhuisd met mijn ouders en woon vanaf 1977 in Almere

Ben je getrouwd en zo ja met wie? 

Getrouwd met Jan Holwerda in 1981

Wat eet je het liefst?

 Ik ben dol op pasta,maar hou ook van de Hollandse pot ,afwisseling is leuk en lekker.

Heb je kinderen? 

Jan en Ik hebben samen 3 prachtige kinderen ,die alle drie getrouwd zijn en ook al weer kinderen hebben. We zijn Gezegend met onze (schoon)kinderen en 6 prachtige kleinkinderen.

Hoeveel jaar zit je langs de weg? 

Ik rij zelf niet op de vrachtwagen , maar rij wel regelmatig eens met Jan mee als het zo uitkomt. Ik doe eigenlijk alles op mijn fietsie hier in Almere, een mooie fietsstad en we wonen vrij centraal.

Waar werk je en wat vervoer je?

 Ik werk momenteel al 8 jaar als vrijwilliger op een Evangelische basisschool met kinderen die moeite met lezen hebben,neem de toetsen af en ben vertrouwenspersoon op school.

Verder pas ik op onze kleinkinderen, heel leuk om ze zo ook te zien opgroeien en zien ontwikkelen een band met ze te krijgen .

Hoe kwam je tot geloof ?

Ik ben opgegroeid in een Gereformeerd gezin, maar had zelf ook al heel jong het besef dat de Here Jezus werkelijk bestaat, toen ik 19 was en mijn opa overleed heb ik ook duidelijk Gods aanwezigheid ervaren.

Toch heb ik pas later een hele persoonlijke relatie met God gekregen en ben ik anders naar alles gaan kijken en en ervaar alles ook op een andere andere manier en ben daardoor ook andere keuzes gaan maken.

Het weten dat God onvoorwaardelijk van mij/jou houdt ,niet om wat je wel of niet doet, maar om wie je bent en dat Hij alles voor mij over had om mij te redden door de Here Jezus, is zo geweldig, dat geeft zoveel rust in wat voor en situatie ook zit, Hij is er bij !!

Heb je nog hobby’s of heb je daar geen tijd voor?

Lezen vind ik heel ontspannen en doe ik graag , haken en knutselen vind ik ook erg leuk, dingen die ik makkelijk tussendoor kan doen.

Samen met een vriendin uit de Kerk organiseren we ook een keer in de twee maanden een knutsel middag of avond voor vrouwen uit de Kerk ,maar ook voor hun buurvrouwen of vriendinnen, de tijd die we dan samen gaat dan vooral om ontmoeting en het is natuurlijk erg leuk als ze iets moois mee naar huis kunnen nemen.

Wat zou je graag nog eens willen doen? 

Samen met Jan naar Canada om familie te bezoeken.

Wat vindt/vond je moeilijk? 

Het is moeilijk als mensen waar je van houdt/ mensen om je heen, geen persoonlijke relatie met God hebben en daar ook verre van willen blijven. Toch weet ik dat God harten kan veranderen en daar blijf ik voor bidden.

Wat betekent de Heer Jezus voor je? 

Jezus is mijn Redder en Verlosser, Diegene waar ik op vertrouw in alles ,ook al begrijp ik nog heel veel dingen niet.

Wat wil je verder in een paar zinnen nog kwijt?

Vertrouw op de Heer met heel je hart en steun op eigen inzicht niet ,ken Hem in al u wegen !!

Wie moeten we de volgende keer vragen? 

Henk Hoogerwaard

 

Wat is je naam? Francis Pieket Weeserik (-Holtrust)

Waar ben je geboren en waar woon je? Ik ben geboren in Arnhem en woon in Veenendaal.

Ben je getrouwd en zo ja met wie? Ja, met Peter Pieket Weeserik

Wat eet je het liefst? Ik vind veel dingen lekker en zou liever niet elke dag hetzelfde eten. De afwisseling is lekker.

Heb je kinderen? Ja, 1 dochter en 4 zoons. De dochter en onze tweede zoon zijn getrouwd en die hebben allebei ook weer een kindje.

Hoeveel jaar zit je langs de weg? Nou, al wel 45 jaar, hoor, tenminste, als je de fiets ook meetelt….

Waar werk je en wat vervoer je? Ja, dat is het nu net… Ik ben helemaal geen vrachtwagenchauffeur, dus ik weet niet zo goed of jullie me dan nog wel serieus zullen nemen:-). Sinds een jaar of tien evangeliseer ik onder vrachtwagenchauffeurs. God bracht dat op mijn weg. Dat heeft onder andere mijn ogen geopend voor situaties waarin vrachtwagenchauffeurs zitten/terechtkomen. Aangezien Peter, mijn man, buschauffeur is en ook enige tijd op de vrachtwagen gereden heeft, weet ik wat meer van de problemen en zo, waarin beroepschauffeurs onderweg terechtkomen. Ik heb groot respect voor het werk dat ze doen, hoor! Doordat God beroepschauffeurs op mijn pad bracht, ben ik het verkeer ook meer door de ogen van een vrachtwagen-/buschauffeur  gaan bekijken. Eigenlijk zou elke weggebruiker meer moeten weten over wat die chauffeurs allemaal tegenkomen. Dan zouden de beroepschauffeurs hopelijk meer respect en begrip en medewerking krijgen van andere weggebruikers.

Hoe kwam je tot geloof? Hoewel ik van jongsaf naar de kerk ging, kende ik de Here Jezus niet. Toen ik in een crisis terechtkwam, heb ik tot Hem geroepen en werd Hij een realiteit voor mij.

Heb je nog hobby’s of heb je daar geen tijd voor? Eigenlijk vind ik heel veel voldoening in het dienen van de Heer. Voor mij is dat heel veelzijdig en ik kan daar veel van de talenten die God me gegeven heeft, in kwijt.

Wat zou je graag nog eens willen doen? Daar denk ik niet te veel over na, want mij lijken heel veel dingen leuk om te gaan doen. Ik zou meer dan een mensenleven nodig hebben om dat allemaal te realiseren… Ik bid maar, of ik als een Henoch altijd met God zal wandelen; dat is voor mij het belangrijkste. Ik ben daar zelf helemaal niet toe in staat. Het is voor mij meer “het gebed van mijn leven”. Maar gelukkig weet ik, dat de Here Jezus daarvoor kan zorgen, als ik Hem daarom vraag.

Wat vindt/vond je moeilijk? Ik vond en vind heel veel dingen moeilijk en al die moeilijke dingen hadden mij totaal in de vernieling kunnen helpen, maar ik kan nu alleen maar zeggen, dat God het allemaal ten goede (heeft) gebruikt. Ik kijk er niet meer naar als: O, wat heb ik het moeilijk (gehad)! Ik heb gemerkt dat verdriet en vreugde, als je de Here Jezus te hulp vraagt, dicht bij elkaar liggen. In de moeilijkheden liggen dan schatten verborgen.

Wat betekent de Heer Jezus voor je? Ik denk nog veel te weinig, als ik eerlijk ben. Ik bid maar of mijn hart altijd naar Hem mag uitgaan en Hem zal gehoorzamen en liefhebben.

Wat wil je verder in een paar zinnen nog kwijt? Ik bid dat allen, die zich verbonden voelen met Truckplus een bruikbaar instrument in Gods hand zullen zijn.

Wie moeten we de volgende keer vragen? Marijke Holwerda.

Bijdrage  Ries van Tuijl volgt wellicht later..

Wat is je naam? Gertjan van Garderen

Waar ben je geboren en waar woon je?  Haarlem

Ben je getrouwd en zo ja met wie? Marijke van Garderen van Rijnsbergen

Wat eet je het liefst? Chinees

Heb je kinderen? ja

Hoe lang zit je langs de weg?  bijna 30 jaartjes

Waar werk je en wat vervoer je?  ik rij voor me zelf en zit in het Zee Container Transport

Hoe kwam je tot geloof? dat was al vanuit de moederschoot mee gegeven en heb daar tot op de dag van vandaag geen spijt.!

Heb je nog hobby’s of heb je daar geen tijd voor?  ja vissen en mijn eigen Scania Hotel

Wat zou je graag nog eens willen doen?  dat ik mijn 2 lieve meiden in mijn armen mag ontvangen en begroeten

Wat vindt / vond je moeilijk ?  mijn scheiding

Wat betekend de Heer Jezus voor je?  alles, HIJ zorgt voor ons keer op keer en wil ons verdragen en aannemen in zijn Heiligdom.

Wat wil je verder in een paar zinnen nog kwijt?  gelukkig zijn maar bovenal gezond zijn en uitkijken naar de grote reis naar hier Boven.

Wie moeten we de volgende keer vragen?   Ries van Tuijl uit Aalst (Gld)

~

Wat is je naam? Klaas Akershoek

Waar ben je geboren en waar woon je?  Mijn wieg stond in de bakkerij te Ouddorp (ZH), zo’n 53 jaar geleden

Ben je getrouwd en zo ja met wie? Ik ben al 27 jaar getrouwd met mijn lieve Margriet

Wat eet je het liefst? Ik lust (bijna) alles

Heb je kinderen? We hebben samen 7 pleegkinderen, waarvan 1 adoptie én allen uit Nederland

Hoe lang zit je langs de weg? Langs of op de weg, vanaf 1998

Waar werk je en wat vervoer je?  Ik werk voor NE-Distriservice te Nunspeet en vervoer zonwering + horren

Hoe kwam je tot geloof? ‘k Was al vanaf mijn kindertijd met het geloof opgegroeid maar door het overlijden van m’n ouders op 16 jarige leeftijd heb ik zelf de keuze gemaakt

Heb je nog hobby’s of heb je daar geen tijd voor? Mensen bemoedigen, evangeliseren/bruggen bouwen, promotie maken voor christelijke activiteiten via Facebook

Wat zou je graag nog eens willen doen?  In de hemel willen kijken hoe het met m’n woning is, is hij bijna klaar dan kan ik gaan…

Wat vindt / vond je moeilijk ?  ……………………..

Wat betekend de Heer Jezus voor je? Jezus is mijn adem (leven) zonder Hem kan ik niets!

Wat wil je verder in een paar zinnen nog kwijt? Dat we als christenen uit de kast moeten komen om de mensen te kunnen bereiken met Gods Woord. Ik schaam mij het Evangelie niet!

Wie moeten we de volgende keer vragen? Gert-Jan van Garderen (Heesbeen)

 

2 thoughts on “Ken elkaar kennen

 1. Geweldige interviews en wat een geweldige evangelisatie visie.
  Ik werd er meteen van ondersteboven.
  Shalom
  Ruud Dankelman
  IsraelCNN.com
  EvsMedia.nl

 2. Leuk/mooi om te lezen! Ik weet alleen niet zeker of ik het juiste gezicht bij het verhaal heb… Even via Google gekeken: ja, toch de goede persoon in gedachten gehad. 7 pleegkinderen, dat is niet niks!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *