In de tijd dat we op Aruba woonden hadden we bij ons huis een prachtige boom staan die vrijwel het hele jaar door prachtige bloemen had. De naam van de boom staat hier boven: FLAMBOYANT.

Toen we in 1981 weer terug kwamen in Nederland hadden we een aantal zaden van deze boom meegenomen en ze in de kamer in een bakje gezaaid. Een week later zagen we al beweging in de grond komen en nog een dikke week later stonden er 6 kleine plantjes in de bak. Nu was het zo, dat we toen een tijdelijk onderkomen hadden en wachtten op andere woonruimte. Dat vonden we sneller als we dachten en we moesten heel snel verhuizen. In deze hectische tijd besloot ik de pasgegroeide plantjes maar in de vuilnisbak te doen en op ons nieuwe adres ze nog eens te zaaien. Ik had tenslotte nog een heleboel zaden over.

Toen we gesettled waren in onze nieuwe woonplaats zaaide ik de zaden weer in een bakje en verwachtte dat ze weer gauw zouden opkomen. Maar er gebeurde niets. Op diverse reizen die wij later maakten zagen we ook af en toe rijpe zaden aan de bomen hangen en  namen er wat van mee naar huis en zaaiden ze, maar nooit kwam het zaad op. Fija en ik brachten twee keer zaden mee uit Israël, waar we twee keer waren als reisleider van Zoeklichtreizen. Nita en ik brachten ook zaden mee – verschillende keren-  uit Portugal. Maar niets kwam op.

Een zaadhuls staat al boven de grond
en bij goed kijken  kun je de grond op
verschillende plaatsen gebroken zien

Nu waren we dus in Brazilië en daar stond weer zo’n prachtige boom en aan de takken hingen mooie gedroogde zaden dus namen we die maar weer meer mee. Ik had intussen gelezen dat deze zaden maar een heel korte ‘geldigheidsduur’ hadden en dan ook nog eens heel vaak steriel blijken te zijn.

Ik zaaide ze en paar dagen geleden zag ik dat de grond op een paar plekken iets in beweging kwam . Acht zaden had ik gezaaid en ik zag op vier plaatsen een klein bultje ontstaan. En vanmorgen was er een doorgebroken en zag het daglicht!

Ben heel erg benieuwd hoe het verder zal gaan. Wat wordt het voor een plant, zal hij het volhouden en uitgroeien tot een boom. Zal hij straks als hij gegroeid is, in de toekomst  bloemen laten zien en vrucht dragen.

Ik kijk er naar met grote verwachting.

Flamboyant in volle kleuren ( geuren)

Ik zie ook een parallel met het evangelisatiewerk waar we ons nog steeds mee bezighouden. In de loop van dertig jaar dat we dit werk onder de chauffeurs doen hebben we ook heel wat ‘gezaaid. Soms viel het ‘zaad’ om zo te zeggen op rotsgrond en gebeurde er niets.

de ‘bonen’ van de
Flamboyant

En soms hoorden we later dat ergens ‘zaad’ in goede aarde was gevallen en mensen tot geloof in de Heer Jezus waren gekomen en vrucht droegen in hun leven. Mensen die de Heer Jezus in geloof hadden aangenomen als hun Verlosser. Zij hadden hun zonden eerlijk erkend en geloofd dat de Heer Jezus op het kruis het oordeel over hun zonden op zich had genomen zodat zij vrij uit konden gaan en Hem gingen dienen. Onlangs kreeg ik een telefoontje van iemand die mij vertelde dat hij door een evangelisatieboodschap, die was opgenomen op een cassettebandje overtuigd was en dat hij toen, dertig jaar geleden de Heer Jezus had leren kennen. Hij vertelde me dat hij door allerlei moeilijkheden was gegaan in zijn leven. Dingen de hij niet kon begrijpen: werkloosheid, vrouw overleden. Maar hij vertelde ook dat hij in al die moeiten altijd de kracht van de Heer Jezus in zijn leven had ervaren.

Meer informatie hebben? Kijk op http://www.tinus.org/eerstehulp.htm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *